CV

Opgeleid in het Lager -, Middelbaar -, Hoger -, en Universitair Onderwijs

 Voor het worden van een goed ondernemer heb ik de noodzakelijke stappenfuncties doorlopen, te weten: Jongste Bediende, Kantoorklerk, Afdelingshoofd, Procuratiehouder, Vertegenwoordiger, Verkoopleider, Adjunkt Directeur, Waarnemend Directeur, Directeur, Algemeen Statutair Directeur, Marketing Directeur, Zelfstandig Ondernemer, Bedrijfstrainer, Bedrijfsadviseur, Docent Economie HEAO en HBO, Interim Manager, Adviseur voor Bedrijven en Particulieren, Vrijwilliger in de Ouderenzorg, bewindvoerder, penningmeester Alzheimer café Walcheren, mantelzorg-makelaar.

 2010 tot heden

  Diverse voorzitters– en secretariaatsfuncties in diverse regionale en landelijke besturen van brancheorganisaties, scholen, verenigingen, stichtingen en sportverenigingen, politiek. Schrijven van autobiografie. Buurtcoach en Adviseur bij de Stichting Maatschappelijk Werk te Middelburg, alsmede Vrijwillige Activiteiten Begeleider bij Zorgcentrum Hof Mondriaan en bezoekvrijwilliger bij Buitenrust van Zorgstroom, MATS vrijwilliger bij SWM. Lid STUDIEKRING Walcheren, penningmeester Alzheimer café Walcheren(2019). 

  1984 – 2010 MUDESC B.V. te Rotterdam en Middelburg. Algemeen Directeur/Groot Aandeelhouder.

  Adviesorganisatie voor boekhouding, bedrijfsorganisatie, bedrijfsopleidingen, bedrijfstaxaties, faillissementspreventie, schuldhulpverlening, overnamebemiddeling, startershulp, interim-management, managementondersteuning, marketing.

 1998 - 2004 Hogeschool Zeeland te Vlissingen. Docent Economie.

  Colleges in het Nederlands en Engels aan binnenlandse– en buitenlandse studenten in de volgende vakken: Algemene Economie, Commerciële Economie(marketing), Bedrijfseconomie, Businessaccounting, Management Accounting, Cost Accounting, International Financing, Master– en Marketingplan.

1996 - 1997 Hollestelle B.V. te Yerseke, Interim Algemeen Directeur.

 Herstructurering van de onderneming met vijf dochterbedrijven in kweek, visserij, productie en verkoop van mosselen.

 Kinderen van eigenaar voorbereid op eventuele overname. Zelfstandig een nieuw product ontwikkeld voor supermarkten. ‘De Mosselmaaltijd’. Ondernemingen rijp gemaakt voor overname door anderen dan de kinderen van de eigenaar.

 1993 - 1996 Stichting Delta College Contractactiviteiten te Middelburg. Docent/trainer.

 Aan tientallen bedrijven “in- en out company” trainingen gegeven: te weten topmanagement, leidinggeven middenkader, telefoonbehandeling, motivatie, beursverkoop, persoonlijke verkoop, winkelverkoop, diefstalpreventie, klantvriendelijkheid, bedrijfseconomie, communicatie. De cursussen en de bijbehorende syllabi zelfstandig samengesteld, geschreven en gedoceerd.

 1993 - 1993 Delta College te Middelburg. Docent Economie.

 Les gegeven in de vakken: algemene economie, bedrijfseconomie en commerciële economie als invallend en tijdelijk docent.

 1991 - 1992 Achterloo B.V. te Wijchen. Statutair Interim Algemeen Directeur,

Algehele herstructurering van de onderneming, welke handelde in bakkerij machines en ovens.

 1989 - 1991 Somers, Bendik & Kuhlemaier Adviesbureau te Nijkerk. Interim crisis manager.

 ‘Trouble shooting” , managementondersteuning, crisismanagement, kwaliteitszorg, bij 24 bedrijven in de volgende branches: keukens, bakkerijketens, herenkleding, transport, textiel, verf, computers, betonbouw, autodealers, doe-het-zelf ketens, installatie, instrumenten, ingenieursbureaus, copiers en bakkerijmachines.

 1988 - 1990 Trade Step Ltd. te Hong Kong. General manager/owner.

 Productie van eigen uitvindingen met betrekking tot computertoebehoren en speelgoed. Verkoop naar Verre Oosten, Canada en Australië.

 1988 - 1989 E.D.S. Consultancy Ltd. te Hong Kong. General manager/owner.

 In landen rondom Hong Kong geholpen bij het opzetten, herstructurering en doorgroei van bedrijven. Verkooptrainingen aan warenhuizen, welke vooral waren gericht op toeristen en zakenlui.

 1985 - 1988 Flowers of Friendship Ltd. te Bangkok. Marketing Director/co-owner.

 Op verzoek van Nederlands zaadteeltbedrijf partner gezocht en gevonden in Thailand. Financiering in Nederland en Thailand van Financiering Maatschappij Ontwikkelingslanden en Wereldbank verkregen voor partners. Grond aangekocht van plaatselijke boeren in Noord– West Thailand. Grond in cultuur gebracht, gezaaid en geoogst. Fabriek gebouwd voor verwerking en verzending van verse snijbloemen, bloemzaden en droogbloemen. Zaden, verse snijbloemen en droogbloemenproducten(o.a. wenskaarten) wereldwijd afgezet. Ik heb de gehele organisatie neergezet en de medewerkers opgeleid.

 1983 - 1985 Redsun Ltd. te Bangkok. Marketing Director/co-owner.

 Onderneming gesticht ter vervaardiging van sportartikelen, w.o. surfplanken onder licentie, Het ontwerpen van een franchiseformule. Het verstrekken, controleren en uitbreiden van franchisecontracten in sommige landen van het Verre Oosten.

 1980 - 1983 European Chemical Corporation B.V. ; Hakress Bouwmaterialen B.V. Algemeen Directeur/ Groot aandeelhouder.

 1e Onderneming gekocht. 2e Onderneming gesticht. Winstgevende omzet in drie jaar van 11 miljoen naar 16 miljoen guldens gebracht, daarna verkocht.

 1975 - 1980 Amstelland Concern Beheer N.V. te Arnhem. Algemeen Directeur.

 Statutair Directeur met volledige bevoegdheid van de ondernemingen Mieloo B.V. te Lisse(bouwmaterialen), Onroerend Goed Mij. Bloemhof B.V. te Haarlem(projectontwikkeling), Bouwmarkt Nederland B.V.(doe-het-zelf Gamma’s en één Praxis. Volledige herstructurering van de ondernemingen. Verliesgevende omzet in 1974 en jaren ervoor, omgezet in winstgevendheid vanaf 1975.

 Advisering aan Koninklijke Bijenkorf Beheer met betrekking tot de Praxis formule. Voor Koninklijke Bijenkorf Beheer gefungeerd als inkooporganisatie en expediteur vanuit het Verre Oosten.

 1967 - 1975 Verenigde Bedrijven Bredero N.V. te Utrecht. Marketing Manager/Staflid.

 Leiding over verkoopafdeling voor een lichte toeslagstof voor beton: Hollith N.V. te Stein(L). Verkoop in Nederland en België.

 Technisch uitvoerder van lichtbetonprojecten. Na twee jaar opgenomen in de stafgroep(4 personen) productiebedrijven(22 fabrieken). Assistent van hoofddirectie (Dr. De Vries en Ir. Marckmann. Marktonderzoeker in-l– en buitenland voor het vinden en aantrekken van nieuwe producten en/of bedrijven. Verantwoordelijk voor de kwaliteit van bouwmaterialen met behulp van een uitgebreid laboratorium onder leiding van Prof. Ir. Theissing. Bedrijfsanalyses van over te nemen bedrijven.

 Mede verantwoordelijk voor een omzet van 900 miljoen guldens.

 Van 1967 tot 1975 heb ik gewerkt bij:

De Gemeente Rotterdam/statistiek.

Van Gelder Zonen N.V./papier

Simons Metaalhandel N.V./ oude- en nieuwe metalen

Hollands Veem N.V. /veem opslag en transport.

Klevenberg N.V./shipshandler